Med over 2 milliarder brukere bør Facebook være en del av din generelle markedsføringsstrategi for at du kan engasjere deg med nåværende kunder og nå nye målgrupper.

 

Det kan virke som at det alltid er noen nye funksjoner du kan ta i bruk på Facebook. Så om du har en veletablert side eller er en nybegynner kan du følge denne listen for å optimalisere profilen din for best mulig resultat for din bedrift i 2021!

1.Legg til en sterk Call to Action-knapp

En tydelig call-to-actionknapp (direkte oversatt: oppfordring til handling) på bedriftssiden din er avgjørende for engasjementet på siden. Den tydelige blå knappen er primært den som gjør at besøkende utfører en handling på siden. Dette kan omfatte å sende trafikk til nettstedet ditt, direktemeldinger, påmeldinger og mer. Knappen vises rett under forsidebildet.

Du kan selv velge hvilken handling du vil besøkende skal gjøre basert på hva du tror er smartest for bedriften. For eksempel, hvis du driver en restaurant kan call-to-actionknappen din være “book nå” eller “ring oss” for å booke et bord. 

I dag er det en lang liste med alternativer å velge mellom – så hvis flere CTA-er gjelder virksomheten din, har du muligheten til å eksperimentere med de tilgjengelige alternativene for å se hva som fungerer mest effektivt.

2.Fyll ut din Facebook Business Page-profil i detalj

Dette er et enkelt steg, men det er noe mange bedrifter hopper over og dermed ikke utnytter til det fulle. En fullstendig utfylt profil sender signaler til besøkende om at du driver profesjonelt. Det er mange seksjoner der du kan legge til mer informasjon om virksomheten din. Her er noen:

  • Beskrivelse/om
  • Lokasjon
  • Kontaktinsformasjon (inkluder telefon og e-postadresse)
  • Nettadresse
  • Andre sosiale mediekontoer (Instagram, Twitter, YouTube, etc.)
  • Åpningstider

Sosiale medier er et sted hvor mange går for å se hvem du er som en bedrift. Konsistens på tvers av alle dine sosiale mediekanaler er avgjørende, samt å holde informasjonen nøyaktig og oppdatert. Ikke glem å legge inn din nye nettside så trafikken på Facebook også konverterer til salg!

3.Bruk Facebook Messenger

Å gjøre det enkelt for kunder og besøkende å ta kontakt med deg gir deg en konkurransedyktig fordel. Messenger er en super måte å forbedre brukeropplevelsen på siden og vise at bedriften tilbyr god service. Besøkende forventer svar raskt, så da kan det være et alternativ å sette på automatiske svar. Her er noen eksempler:

  • Sett opp velkomsthilsen når noen starter en samtale på siden din.
  • Lag og lagre ofte brukte svar.
  • Tilpass messenger-funksjonen etter åpningstidene dine.

4.Oppfordre kunder til å legge igjen en anmeldelse

Sosiale bevis er kjempeviktig! Hvor ofte kjøper du fra en Amazon-selger uten anmeldelser? Hvor ofte kjøper du noe som helst fra fra hvor som helst uten anmeldelser? Mest sannsynlig ikke så ofte. Uansett, om du kjøper fra noen med få anmeldelser eller sosiale bevis går det mye tid til nøling og vurdering av og om du skal kjøpe produktet eller ikke.

Be kunder om referanser så fort en vare er levert eller du har gjort et oppdrag for dem. Dette kan du spørre spesifikt om når du vet at du har gjort en god jobb for de og du vet de er fornøyde.

5.Velg eller oppdater sidemalen din slik at den er i tråd med bedriften

For noen år siden lanserte Facebook maler for bedriftssider. Dette er en funksjon som tilbyr forskjellige sidelayouter du kan velge mellom.

Det er ti forskjellige maler å velge mellom. Du kan endre malen under ´Maler og faner´ i sideinnstillingene. Malen du velger bestemmer rekkefølgen seksjonene dine vises med tidslinjefeeden og fanene. Når du velger mal bør du velge ut i fra målet med bedriften din.

6.Eksperimenter med forskjellige typer forsidebilder

Forsidebilde ditt er et digitalt skilt for din bedrift. Det er det første man ser når noen besøker siden. Det er din første “samtale” med potensielle kunder, og forsidebildet kan ha mange bruksområder.

Du kan bruke den til å vise frem et nytt produkt, en ny tjeneste, kunngjøre en kommende begivenhet, markedsføre en kommende bokutgivelse, lede besøkende til å handle osv. Bedriftssiden din har et formål – så når du legger til et forsidebilde må du ta hensyn til hvilke forretningsmål du har, slik at du lager noe med formål i motsetning til bare et estetisk tiltalende bilde. Husk at bildene og estetikken bør være i tråd med din bedrifts visuelle profil.

Du kan også eksperimentere med forskjellige typer bilde, som video eller lysbildeframvisning.

Med Facebook som det største sosiale nettverket, er det ingen tvil om at potensielle kunder vil besøke siden din. Da er det essensielt at å sørge for at siden er optimalisert! Så følg disse 6 rådene, og du vil ha et godt utgangspunkt for neste steg: Facebook-annonser