Bruk Video i Markedsføring – 4 grunner til hvorfor

av | 19.02.24 | Film

I dag er innhold viktig for å eksponere sin bedrift for nye kunder. Video har blitt et veldig populært verktøy i markedsføring. Både små og store bedrifter bruker video i dag, for å nå ut til sine eksisterende, og nye kunder.

Men hvorfor fungerer akkurat video? La oss se nærmere på fire hovedgrunner til hvorfor video i markedsføring fungerer.

Håkon filmer annonsevideo for en restaurant-bedrift.

1. Video Gir Økt Engasjement

Videoinnhold har en unik evne til å fange oppmerksomheten til publikum og opprettholde engasjementet over tid, enn det tekst og stillbilder klarer.

Vi mennesker er visuelt orienterte, og en video som er godt produsert, kan skape interesse på bare noen få sekunder. Ved å kombinere tekst, lyd og bilde, kan video formidle budskapet på en måte som er både tilgjengelig og lett forståelig, og som kan gi publikum en emosjonell kobling til det de ser.

Dette gjør det mulig for innholdsskapere å fortelle historier eller presentere informasjon på en engasjerende og effektiv måte.

2. Det Øker Konverteringsrater

Videoer brukt i markedsføring har en direkte innvirkning på salg, fordi de kan øke kjøpsinteressen markant.

Statistikker viser at videoer på en produktside kan øke sjansene for et kjøp. Dette skyldes at videoer gir en grundig forklaring på et produkts verdi og hvordan det fungerer, noe som bygger opp kundens tillit. Ved å vise produktet i bruk, kan kunder lettere forstå nytten og føle seg mer trygge på å gjøre et kjøp.

3. Video Gir Økt Synlighet

Videoer er mer sannsynlig å bli delt på sosiale medier.

Nesten alle med en smarttelefon har tilgang på sosiale medier og deling av innhold er derfor kritisk. Videoer har en tendens til å være mer engasjerende og har større potensial for å bli virale, sammenlignet med andre typer innhold.

4. Det Styrker Søkemotoroptimalisering (SEO)

Videoer kan forbedre en nettsides SEO.

Søkemotorer elsker videoinnhold. Nettsteder med video har større sjanse for å rangere høyere på søkemotorenes resultatsider. Dette skyldes at video øker tiden besøkende tilbringer på siden, noe som er en viktig SEO-faktor.

Ved å bruke video i markedsføringsstrategien din, kan du få mer engasjement, bedre forståelse, høyere konverteringsrater, mer deling på sosiale medier og bedre resultater i søkemotorer.

Uansett hva slags bransje du er i, kan video hjelpe deg å nå nye høyder med markedsføringen din.

Prøv deg fram med video nå, og se hvordan din virksomhet kan vokse!

I TYPES har vi bred kompetanse innen design, markedsføring, webutvikling og film.

Sjekk gjerne ut hjemmesiden vår types.no for mer informasjon!