Hvem er Håkon i TYPES Film?

av | 29.09.22 | Nyheter

Håkon Spillum Johnsen (25) er født og oppvokst på Byåsen i Trondheim. Han er det nyeste tilskuddet til TYPES og har hovedansvaret for TYPES Film.

Han har tidligere jobbet med skolefotografering, frilans filmfoto og regi på ulike prosjekter.

– Fritiden min består stort sett av gaming, tv-serietitting og podcastlytting. Jeg setter pris på en god kopp kaffe og en god podcast på øret, gjerne på en kafé. Hender jeg tar en tur til treningssenteret, men er for sløv til å opprettholde treningsrutinen. Jeg har også flere hobbyer som jeg ønsker å ta opp igjen, deriblant dykking og analog foto.

– Jeg kom i kontakt med Types våren 2022, hvor de var på utgikk etter en person dedikert til reklamefilmproduksjon. Etter at jeg ble ansatt, har Types bestemt seg for å virkelig satse på film.

Hovedfokuset ligger på annonsevideoer, promofilmer og dokumentarer som gir innblikk i bedriftenes hverdag. Film skaper et mulighetsrom for bedrifter til å virkelig vise hvem menneskene bak er, hvilke produkter og tjenester de tilbyr, samt vise frem hvorfor og hva som gjør de til en attraktiv arbeidsplass. Film er et ypperlig verktøy med tanke på rekruttering, så vel som salg og eksponering.

– Det jeg ser frem til som nyansatt er å bli kjent med kundelandskapet til Types og lære noe om de ulike bransjene. Å lage promofilmer eller dokumentarer er derfor veldig givende, ettersom man får litt kjennskap til andre yrker og produkter. Jeg får brukt kunnskapen min bredt ved å være med på hele reisen fra manus, regi og foto, til redigering og overlevering.

– Jeg har alltid vært nysgjerrig på hvordan et digitalbyrå jobber, eller hvilket som helst kreativt byrå i den forstand. Jeg synes det er både gøy og interessant å jobbe i en start-up-bedrift. Det er kult å være vitne til noe som vil vokse seg større-og-større og som vil, forhåpentligvis, bli et større filmproduksjonsselskap med fokus på reklame i nær fremtid.