Hvordan komme i gang med DaVinci Resolve – Del 1

av | 28.11.22 | Film

DaVinci Resolve gir deg alt du trenger for profesjonell redigering av film. Her viser vi deg hvordan du kommer i gang.

Det kan være lurt å bruke litt tid på å sette sammen klipp du har filmet i et redigeringsprogram, som gir deg muligheten til å klippe, legge på musikk, samt sette tekst på filmen dersom det er et verbalt budskap som formidles.

I dette innlegget skal vi se nærmere på hvordan du går frem når du skal laste ned og installere DaVinci Resolve, lage et nytt prosjekt og hente inn mediefiler til prosjektet.

Før vi kommer i gang med selve programmet, skal jeg vise deg hvordan du går frem når skal laste ned og installere DaVinci Resolve. Har du allerede lastet ned og installert programmet, kan du gå rett ned til Start et nytt prosjekt.

La oss ta en nærmere titt.

Last ned og installer programmet

Du finner nedlastningslenken til DaVinci Resolve her.

1. Trykk på lenken og bla litt ned på siden. Klikk på Free Download Now som ligger ned til venstre.

2. Velg hvilket operativsystem du bruker under DaVinci Resolve 18 (ikke studio-versjonen, den koster penger).

Davinci resolve komme i gang

3. Deretter vil du få opp et registreringsskjema, fyll ut denne for å få tilgang til nedlastningen. Klikk på Register & Download når du fylt ut alle de nødvendige (*) feltene.

 

4. Når programmet er ferdig nedlastet, åpne ZIP-filen og installer programmet. Selve installasjonsprosessen avhenger av hvilket operativsystem du er på, men fremgangsmåten skal være enkel.

5. Når programmet er ferdig installert, kan du åpne det. Ved aller første oppstart blir du vanligvis møtt med et par valg. Trykk CONTINUE på det første vinduet og deretter trykk SKIP AND START RIGHT NOW på siste vindu.

6. Hvis alt har gått etter planen vil du bli møtt med denne siden.

 

Start et nytt prosjekt

Nå som du er inne i programmet kan du begynne med å lagre et nytt prosjekt.

1. Klikk på File – Save Project As og skriv hva prosjektet skal hete. I mitt tilfelle kaller jeg den bare for DaVinci Test.

2. Lag en prosjektmappe:

For å gjøre ting ryddig og oversiktlig, gå til DESKTOP på din PC eller MAC og lag en ny mappe. Du kan kalle den hva du vil, i mitt tilfelle kaller jeg den også for DaVinci Test.

I denne mappen legger du alt av råmaterialet, som f.eks. klipp fra mobilen eller kamera, slik at det blir enkelt å finne når du skal importere mediefiler i DaVinci Resolve.

Her legger du også inn ønsket musikk. Prinsippet er at alt av mediefiler er samlet på ett sted.

Det kan også være lurt å gjøre en backup av mappen med råfilene, ved å kopiere den til en ekstern harddisk.

Importer mediefiler

Inne på DaVinci, helt øverst i vinduet, velg File – Import – Media.

Du kan importere mediefiler kjappere ved å trykke «command-i» på MAC eller «control-i» på Windows. Du kan lese mer om DaVinci Resolve hurtigtaster her.

Naviger deg frem til prosjektmappa du har opprettet på DESKTOP.

Marker de filene du ønsker å importere og trykk på OPEN.

Når du importerer videoklipp kan det hende du får et spørsmål, om programmet skal endre framerate (bildefrekvens) på prosjektet, velg CHANGE på dette.

Enklere blir det ikke, nå har du tatt det første steget med å installere DaVinci, opprette et prosjekt og hente mediefiler.

I neste blogginnlegg skal vi gå gjennom hvordan du enkelt lager en tidslinje, og gjennomføring av redigering, teksting og eksportering av videoen.

I TYPES har vi kompetansen og utstyret til å gjennomføre filmprosjekter av profesjonell kvalitet. Sjekk gjerne ut hjemmesiden vår types.no for mer informasjon!