Ønsker du eller din bedrift å kjøre konkurranser på Facebook som tiltrekker seg nye kunder? I denne artikkelen kan du få noen tips om hvordan en konkurranse kan føre til rask organisk vekst.

 

Hva skal premien være?

Før du starter konkurransen må du ha målet med konkurransen klart (f.eks: ekspandere e-postlisten din) og du må ha bestemt deg for hva premien er.

Premien er en viktig faktor for at målgruppen skal handle raskt, melde seg på, registrere seg, eller kjøpe det du presenterer for dem etter at de registrerer seg. Når du har et klart bilde av tilbudet du vil markedsføre, kan du begynne å planlegge konkurransen.

Start med å velge premien du vil gi bort. Premien skal knyttes direkte til bedriften din. Du vil at de som registrerer seg faktisk trenger det du selger. 

Hvis du velger å premiere bort et par AirPods, men bedriften din selger dyrefor, vil konkurransen tiltrekke seg deltagere som ikke nødvendigvis er spesielt interesserte i det din bedrift selger, altså deltagere utenfor din målgruppe. Du vil at premien skal identifisere behovet for ditt produkt eller din tjeneste.

Sett en tidslinje for konkurransen

Neste steg er å bestemme seg for hvor lenge konkurransen skal kjøre. 

Hvis premien er noe du selger og konkurransen varer i for lang tid, venter folk med å kjøpe produktet til de ser om de vinner premien. Det er smartere å engasjere folk i en kort periode men konkurransen kjører og da markedsføre produktet eller tjenesten hvis de ender med å ikke vinne. 

En kan også vurdere å kjøre en månedlig konkurranse. Velger du denne varianten (da med enda kortere varighet på hver konkurranse) er fordelen at du får flere til å registrere seg.

Hvordan registrere seg 

Når du har bestemt deg for premie og tidslinje for konkurransen, må du avgjøre hvordan de skal registrere seg. Mange bedrifter ber deltakerne om å kommentere, like siden, dele konkurransen eller tagge venner.

Husk at det er en del regler på hvordan man kan markedsføre konkurranser på facebook. Forbrukertilsynet har laget en oversikt du kan ta en titt på her.

Du må også tenke på hvilken informasjon du skal samle inn fra deltakerne i konkurransen, og hvordan du vil følge dem opp.

Samtidig som deltakerne registrerer seg til konkurransen vil du også gi dem muligheten til å registrere seg for ditt kjernetilbud. Om du f.eks driver et vaskebyrå kan du skrive noe som dette:

«Tusen takk for at du registrerte deg for en gratis husvask. Hvis du nettopp registrerte deg, betyr det sannsynligvis at du er lei av å rengjøre huset ditt, ikke har tid, eller rett og slett ikke har lyst til å vaske selv lenger. Vi håper du vinner konkurransen, men hvis du registrerer deg for vårt første kundetilbud akkurat nå, får du 50% avslag på din første rundvask. Om du er så heldig å vinne konkurransen, gjelder tilbudet fortsatt etter du har benyttet deg av premien»

Dette gjør du enkelt ved å sette opp en landingsside. TYPES setter raskt opp landingssider av toppkvalitet for alle våre kampanjer, og det kan vi gjøre for deg også.

Promotering

Når du har kartlagt Facebook-konkurransen din og hvordan folk kan delta, må du oppmuntre folk til å registrere seg. Konkurranser er enkle å markedsføre! Har du en god premie og en målgrupper som faktisk trenger premien, trenger du ikke lage komplekse Facebook-annonser. Synes du likevel Facebook Business Manager er vrien å navigere så er det bare å [kontakte oss]!

Nye følgere, e-postlister og informasjon fra deltakerne kan brukes til så mangt. Følg med på TYPES og våre sosiale medier for å oppdage nye og kreative bruksområder og flere tips om hvordan du skaper engasjement hos dine kunder.