Lag en promofilm kun med smarttelefonen din
I dag er video en av de mest effektive måtene å nå ut til målgruppen din på.
Enten du markedsfører en bedrift, et produkt eller en tjeneste, kan en promofilm bidra med enten økt omsetning eller oppmerksomhet.
Det beste av alt er at du ikke trenger avansert utstyr for å komme i gang – telefonen din kan være det eneste verktøyet du trenger for å lage en effektiv promofilm.
I dette innlegget skal jeg gå gjennom noen grunnleggende trinn for å hjelpe deg med å komme i gang.

1. Planlegging av prosjektet
Konseptualiser før du realiserer:
Planlegging er selve kjernen i enhver vellykket film eller video. Start med å definere videoens mål.
Hva ønsker du å formidle?
Når du har fastslått ditt primære mål, skriv et enkelt manus og tegn gjerne et storyboard.
God planlegging er essensielt for å få gjennomført et prosjekt av uansett kaliber. Dårlig planlegging vil unektelig føre til et dårligere sluttresultat. Jo mer gjennomført planleggingen er, desto mer vil dette ha en positiv innvirkning på kvaliteten.

2. Identifiser målgruppen din
Forstå hvem du snakker til:
Å forstå målgruppen din er ikke bare gunstig – det er essensielt. Preferansene til målgruppen vil påvirke videoens tone, stil, og innhold.
Gjør research på hvem som er mottakeren, for å vurdere målgruppens smak og interesse – tilpass videoens formspråk etter dette.

3. Hva er budskapet?
Nøyaktighet er avgjørende:
Kjernebudskapet i videoen må være tydelig og komme frem på et tidlig tidspunkt i handlingen. Enten du promoterer et produkt, et arrangement, eller en tjeneste, er det avgjørende å definere hovedpoenget for målgruppen.
Denne klarheten sikrer at videoen holder seg konsis og engasjerende, og skaper mest mulig nysgjerrighet og interesse.

4. Bruk merkevaren aktivt
Gjentakelse fremmer gjenkjennelse:
Videoen din må konsekvent vise merkevaren til avsenderen. Aktiv bruk av elementer som logoer, fargepallet og tekstvalg, er avgjørende for om mottakeren husker det de har sett.
Ved å opprettholde en konsekvent merkevareidentitet i videoen din, øker ikke bare profesjonaliteten, men også merkevaregjenkjenning blant seerne.

5. Filming: Teknisk gjennomføring
Skap visuell fortreffelighet:
Selv om smarttelefoner har forenklet filmprosessen, er det viktig å følge noen grunnleggende prinsipper.
Her er noen eksempler:
- Belysning: Dette kan enten ødelegge eller forbedre videokvaliteten. Naturlig lys er ofte ideelt. Hvis du filmer innendørs, sørg for at lyskilden er foran motivet for å forhindre silhuetter. Filmer du utendørs, unngå at motivet får sollys direkte på seg, da ansiktet kan bli utbrent og at motivet antageligvis vil myse foran kamera.
- Stabilitet: Skjelvende videoer gir et amatørmessig preg. Bruk et stativ, eller i mangel av dette, stabiliser telefonen mot en solid overflate – her kan et høyt bord med hjelp av noe som holder telefonen stående være nok.
- Komposisjon: Midtstill motivet og sørg for og ha litt rom rundt – dette fungerer bra for direkte prat til kunden. Ønsker du et litt mer kinematisk preg kan du godt følge det gyldne utsnitt, ved å plassere motivet litt utenfor senter for et mer dynamisk bilde.
6. Etterproduksjon: Redigering for effektivitet
Redigering er der magien skjer. En rekke mobilapper som Adobe Premiere Rush eller PowerDirector, gjør denne prosessen enkel å gjennomføre.
Her er noen nøkkeltips:
- Klipp: Fjern de unødvendige delene for å sikre en jevn flyt. Hvis motivet tar en lang pause mellom to setninger, for eksempel.
- Overganger: Bruk dem sparsomt. Overdreven bruk av disse kan distrahere seerne fra selve budskapet.
- Musikk og lyd: Bakgrunnsmusikk kan løfte opp tonen til videoen, men sørg for at den ikke overskygger hovedlyden. Forhåndsvis alltid videoen med lyd for å vurdere klarhet. Når du er fornøyd med sluttproduktet, er det på tide å dele den over plattformer, og sørge for at den når den valgte demografien effektivt.
I TYPES har vi kompetansen og utstyret til å gjennomføre filmprosjekter av profesjonell kvalitet. Sjekk gjerne ut hjemmesiden vår types.no for mer informasjon!