Sosiale Medier for bedrift – 3 tips for å bli mer synlig

av | 20.10.23 | Markedsføring

Selv om det er mange måter å gjøre bedriften din mer synlig på sosiale medier, trenger det ikke å være en komplisert prosess.

1. Velg riktig plattform

Med et bredt utvalg av plattformer er det essensielt å velge den som passer best for din bedrift. Ikke alle sosiale medier er like relevante for alle typer virksomheter. Derfor bør du undersøke hvor din målgruppe er mest engasjert; Ipsos sin SoMe-tracker for 2023 er et veldig nyttig verktøy for å se hvilke plattformer ulike aldersgrupper bruker.

Her er noen anbefalinger:

Facebook er en allsidig plattform som passer for de fleste bedrifter. Her kan du nå ut til et bredt publikum og bruke annonseringsverktøyene for å nå ut til spesifikke grupper.

Instagram er ideelt for bedrifter med et sterkt visuelt fokus, slik som restauranter, moteindustrien og reiseliv. Dette er stedet for å dele fengende bilder og inspirerende fortellinger.

LinkedIn passer best for B2B-bedrifter og profesjonelle tjenesteytere. På denne plattformen kan du etablere faglige nettverk og dele bransjerelatert innsikt.

Twitter er bra for sanntidskommunikasjon og deling av nyheter og oppdateringer. Det er spesielt egnet for bedrifter som ønsker å holde følgerne oppdatert om raske endringer.

 

2. Opprett engasjerende innhold

Etter å ha valgt den mest passende plattformen, er neste skritt å produsere engasjerende innhold. Dette er essensielt for å tiltrekke seg og beholde følgere.

Her er noen forslag:

Del interessante artikler og blogginnlegg som er relevant for din bransje.

Legg ut visuelt innhold som bilder og videoer som fanger oppmerksomheten til følgerne dine.

Still spørsmål og oppfordre til diskusjon for å fremme engasjementet.

Gi eksklusive tilbud eller rabatter til følgerne dine for å oppmuntre til handling.

3. Planlegg og vær konsis

Å være konsis er essensielt for synlighet på sosiale medier. Lag en plan for publiseringstidspunkter og innhold, og vær disiplinert i å følge den. Dette vil hjelpe med å etablere en lojal følgerbase over tid.

Benytt deg av planleggingsverktøy for å automatisere enkelte innlegg, slik at du opprettholder en stabil tilstedeværelse, selv i travle perioder.

Lykke til!

Ved å følge disse tre enkle trinnene, kan du øke synligheten til bedriften din på sosiale medier.

Det tar tid å bygge opp en sterk tilstedeværelse. Vær tålmodig og fortsett å tilpasse strategien din etter hvert som du lærer preferansene til målgruppen din.

I TYPES har vi kompetansen og utstyret til å gjennomføre filmprosjekter av profesjonell kvalitet. Sjekk gjerne ut hjemmesiden vår types.no for mer informasjon!